Dacă mai citiţi pe undeva, de pildă pe jurnalul.ro sau agrofm.ro sau alte „locaţii” de pe internet umplute cu texte pe principiul iuţelii de mînă ş-al nebăgării de seamă, vasăzică dacă citiţi pe undeva că chimenul conţine caroten şi miracole şi zîne prăjite şi vindecă de buzunare goale şi prostie congenitală, eventual sub o poză „de stoc” cu o grămăjoară de chimen (dacă nu cumva de chimion, că seamănă, ce contează), ba chiar vi se mai spune pe undeva prin text că-l cheamă chimion negru şi chiar Nigella sativa, atunci, liniştiţi şi fără regrete, puteţi da clic pe X-ul care închide pagina.
.
Caraghioşilor care scrieţi ce habar n-aveţi prin diverse bucăţi de presă pentru tonţi,
Chimenul este Carum carvi, din familia Apiaceelor
Chimionul este Cuminum cyminum, frac-su’ chimenului, din aceeaşi familie, cu alt gust, alt miros, alte proprietăţi
Negrilica este Nigella sativa, din familia Ranunculaceelor (remarcaţi, vă rog, e cu totul altă familie!), incorect denumită chimen negru, susan negru sau alte blestemăţii.
Pfff!
Și lampa singurăăăăăăăăăăăă
S-a stins
…fără cine? 😀
ca să nu mai zicem de cît de diferite sunt la gust, dacă-mi arată ei chimen/chimion acrişor…
păi, isteţii ăştia care traduc după ureche diverse compilaţii de pe net ca să-şi facă norma de articole prin reviste de doi lei n-au pus mîna fodată şi n-au verificat nimic, ei gătesc la microunde pungi de floricele, da’ scriu, că-s pricepuţi…
da’ ăia care-mi ambalează fasole mung şi scriu pe ea „soia verde”?
=)) =)) =))